Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
Thursday, January 8, 2009

Baru Perasan...

Ming Dou

Ermm... kenapa saya letak gambar ni? Saya pun tak tahu hehehe... Okey, sebenarnya macam ni... Baru-baru ni duk tengok salah seorang kawan saya layan cerita Taiwan, waktu tu saya tak perasan lagi yang pelakon ni mirip seseorang. Saya pun buat tak tahu ajelah. Alih-alih hari ni bila saya pulak yang layan cerita Taiwan ni, terus saya teringat kat hamba Allah yang sebenarnya saya sendiri pun tak kenal :-). Tapi muka dia memang sebiji macam pelakon Taiwan ni. Cuma muka hamba Allah tu ada janggut sejemput dan mestilah macam Melayu, kan? Tak adalah sama giler macam muka mamat kat atas ni. Mana nak sama wajah Melayu dan wajah Taiwan, kan?

Hamba Allah yang saya maksudkan tu sebenarnya salah seorang jiran saya. Memang saya tak kenal pun dia. Tapi... tiap-tiap pagi saya akan nampak dia (pergi kerja kut-dah pakai smart semacam aje). Ermm... bila dah tiap-tiap hari nampak, dah jadi macam rutin harian pulak. Sehari tak tengok, macam tak lengkap pulak hari tu hehehe... Ala cuci mata, apa salahnya. Tapi yang tak bestnya, susah betul nak tengok mamat ni senyum. Agaknya kena sumpah kut hehehe...

macam ni kut agaknya kalau mamat tu senyum :-)


4 gosip-gosip:

romibaiduri zahar said...

Semacam je bunyi post ni...
ada ape2 ke saudari hafirda...
ehem ehem....
merasa plak la nasi minyak sebelah umah kot!
Jgn mare ek....
gurau2 Jumaat!

Hafirda Afiela said...

Aik Romi, pandai2 die aje nak menembak,
xde papelah...
mcm dikatakan di blog,
dah terbiase so dah jadi macam rutin,
rumah die pun Firda tak tahu...
yang tahu duk 1 blok aje hehehe...

romibaiduri zahar said...

mula2 satu blok....
tak lama lagi... satu umah....
huahuahua...
Romi gurau aje...
jgn mare...

Hafirda Afiela said...

satu rumah?
jauhkanlah...
tapi, kalau itu takdir-Nya...
Firda rela aje hehehe...